Корінь Цикорію звичайного 100 грамів (Cichorium intybus)
60 ₴/упаковка
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 151
Корінь цикорію.
Хлорофітум пропонує вам купити корінь цикорію в пакованнях по 100 грамів.
Основними активними речовинами Цікорія є вуглеводи: фруктозан (4,7-6,5%), які містять до 4,5-9,5% вільного фруктози та її полімер інулін (см. Інулін) — до 49% у , що вабить Цикорію, у культурних сортах — до 61%. На інулін багаті також листя й насіння цикорію крім інуліну, сировина містить й інші, менш полімеризовані (фруктозан) інуліну, що складаються з 10-12 залишків фруктози, що слабо розчиняється у воді, левульози, левулін, глюкофруктозана; специфічний глікозид інтибін (0,032-0,2%); органічні кислоти: оцтову, яблучну, бурштинову та лимонну; фенолкарбонові кислоти та їх похідні: фенілуксусну, хлорогенову (до 5,5%), неохлорогенову, ізохлороганову, 3-ферулоілхінову, 3-п-кумароїлхіну, цикорієву або 2,3-дикофеїліну; ефірна олія, жирна олія, до складу якої входять н-пентадекенанова, лінолева, пальмітинова, олеїнова, ліноленова кислоти стерини: α-амірин, тараксастерол, β-ситостерол; смоли, холін.
Молочний сік містить сесквітерпенові лактони: лактуцин, 8-дезоксилактуцин, лактукопикрин — ефір п-гідроксифенилоцтової кислоти та лактуцин, магноліалід, артеїн; тритерпеноїди: тараксастерол.
Трава цикорію дикого містить оксикумарину: ескулетин, умбеліферон, ескулін і цикоріїн; флавоноїди: апігенін, лютеолін-7-О-β-D-глюкопіранозид, кверцетин-3-О-β-L-рамнозид, кверцетин-3-О-β-D-галактозид, агенін-OL-арабіноз; конденійовані речовини; β- каротин, вітаміни С, В1, В2, В3, РР.
Квітки цикорію дикого містять кумарини (0,24%): цикоріїн, ескулетин, ескулін, скополітин, умбеліферон; антоціани — моно-, ді- і біглікозиди дельфінідин; флавоноїди (0,45%); дубильні речовини (2%).
Листя цикорію дикого містять кумарини: ескулетин, цикоріїн; антоціани: ацильований глікозид цианідину, дельфінідин, цианідин; стерини: холін; вітаміни К, С, В2, каротин.
У плодах виявлені фенолкарбонові кислоти та їх похідні — протокатехіновий альдегід; у нектарі — фруктозу, глюкозу, сахарозу.
Насіння містить жирну олію (14,7-28,3%), у її складі кислоти: олеїнова, стеаринова, пальмітинова, лінолева. У траві цикорію салатного знайдено гідроксикоричні кислоти: цикорієву, кавову, хлорогенову, неохлорогенова, 3-ферулохінну, 3-n-кумароїлхіну; флавоноїди: кемпферол-3-О-глюкозид, кемпферол-3-О-глюкуронід, кемпферол-3-О-6-О-О-олінол) глюкозид]; трипени, прості пірон малий; вітаміни: аскорбінова кислота (10 мг%), каротин (1,3 мг%), вітаміни В1 (0,05 мг%), В2 (0,03 мг%), PP (0,24 мг%), мікроелементи: марганець (12 мг%), залізо (0,7 мг%).
Застосування кореня цикорію
Горещі коренів цикорію рефлекторно збудовують апетит, підсилюють секрецію шлункового соку, перистальтику шлунково-кишкового тракту, регулюють дефекацію. Полісахаридний комплекс відвару та сухого екстракту коренів цикорію виявляють цукрознижувальну та імуномодулювальну дію. У літературі описана також тиреостатична дія цикорію. Входить до складу препаратів Гастровітол, Уро-Гран, Лів-52, гепатопротекторних зборів, запатентованих у різних країнах. Замінник (суррогат) кави.
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 60 ₴/упаковка
- Можливості поставок: 100 упаковка/день