Плоди шипшини 100 грамів (Rosa canina)
40 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 157
Інтернет -магазин Хлорофітум пропонує вам купити плоди шипшини в пакованнях по 100 грамів.
Аптечною сировиною є зібрані в стадії повної стиглості та висушені плоди Шипшина - Fructus Rosae.
Склад плодів шипшини.
У їхньому складі виявлені вітаміни: аскорбінова кислота (вітамін С) — до 14% на суху речовину, вітаміни В1, В2, В3, РР, К; каротиноїди: α- і β-каротин, лікопін, фітофлуїн, поліцис-лікопин А, В і С, криптоксантин, рубатин, тарактин; катеїни: (-) епігалокатехін, (-) — галокатехін, (-) — епігалокатехінгалат, (-) — сепікатехінгалат; вуглеводи: глюкоза, фруктоза, ксилоза, пеклатинові речовини; флавоноїди: кверцетин, цокверцитрин, тилірозид, кемпферол; лейкоціано; антоциани; гідролізат ціанідин; дубильні речовини — до 5%; органічні кислоти: лимонна, яблучна; жирна олія (в насінні), у її складі α- і PR-токофероли, каротиноїди, лінолева, ліноленова, пальмітинова, міристинова, стеаринова кислоти макро- та мікроелементи: К, Са, Mg, Fe, Mn, Cu, P, Zn, J.
У коренях шипшини містяться дубильні речовини, у гілках — флавоноїди.
Застосування плодів шипшини в медицині.
- плоди шипшини надають:
- протицинготна;
- антисклеротична;
- протизапальна;
- жовчогінна дія;
- активізують ферментні системи й окисно-відновні процеси в організмі;
- сприятливо впливають на вуглеводний обмін;
- підсилюють синтез гормонів і регенерацію тканин;
- стимулюють опірність організму до несприятливих чинників довкілля;
- підвищують діуріз.
Їх використовують для профілактики та лікування у разі:
- гіпо- та авітамінозах С і Р;
- у разі атеросклерозу;
- нефриту;
- гострих та хронічних захворювань печінки;
- кишківника;
- у разі виразкової хвороби;
- гемораргічних діатезах;
- гемофілії;
- кровотечі (легкових, маткових);
- під час передозування антикоагулянтів;
- гіпертиреозу та недостатності надниркових залоз;
- травматичному шоку.
Якісний терапевтичний ефект надають у разі пневмонії, бронхоектазу, бронхіальної астми, захворювань очей. Плоди входять до складу вітамінних складів, сиропу з плодів шипшини Волосас (водного екстракту плодів шипшини), який призначають у разі холецистика та гепатиту.
З насіння шипшини виготовляють олію, яка використовують зовнішньо для загоєння ран, у разі тріщин сосків, пролежнів, трофічних виразок гомілки, дерматозів, у стоматологічній практиці та у формі мікроклізму — у разі неспецифічного виразкового коліту.
Каротолін — олійний екстракт каротиноїдів із м'якоті плодів, який використовують аналогічно.
Протипоказання.
Протипоказанням для використання плодів шипшини є жовчнокам'яна хвороба та підвищена чутливість до шипшини.
Шипшина їстівна у свіжому, сухому та переробленому вигляді. Медоносна, перганосна та декоративна рослина.
Шиповник собачий - R. Conina (лат. Canis — собака; пов'язана із застосуванням у народній медицині корені рослини проти укусів скаженого собаки), рус назва: шипшина собачий; дика троянда, дряпка, ріжка польова, свердило, сверболуз, терпігузка, шиплина, шупиця.
Наші товари:
Основні | |
---|---|
Виробник | Власне виробництво |
Країна виробник | Україна |
Вага | 100 г |
- Ціна: 40 ₴/упаковка
- Спосіб упаковки: герметичне харчове поліпропіленове паковання